پریز برق محافظ دار
پریز برق محافظ دار و مزایای آن:
یکی از مهم ترین و ضروری ترین بخش های برق ساختمان ، برق کشی پریز برق می باشد. پریز برق های یک ساختمان دارای انواع مختلفی می باشند ولی به طور کلی در دو دسته پریز برق معمولی و پریز برق محافظ دار یا ارت دار شناخته می شوند.
امروزه پریز برق ها بر اساس نوع عملکرد و متناسب با محل استفاده مورد استفاده قرار می گیرند. به طور مثال نوع پریز برقی که در فضاهای باز یا مرطوب مورد استفاده قرار می گیرند باید از نوع پریز ضد آب یا درپش دار باشند یا مثلا پریز برق هایی که در منزل یا محیط کار مورد استفاده قرار می گیرند ، بیشتر با توجه به تزئین دکوراسیون خانه انتخاب می شوند.
ازجمله مواردی که در تولید پریز برق ها حائز اهمیت می باشد ، کیفیت متریال اولیه ی آنهاست. استفاده از مواد نسوز برای ساخت این تجهیزات که به نوعی موجب امنیت می شوند را نباید نادیده گرفت. همچنین باید اتصالات داخلی پریز های جدید به گونه ای طراحی شده باشند که خطر برق گرفتگی ، جرقه و یا احتراق را به حداقل برساند.
اما در بین تمامی پریز برق ها ، پریز برق محافظ دار یا ارت دار از اهمیت و مزایای ویژه ای برخودار می باشند.
به طوری که با توجه به آمار حوادث برقی یا حتی سوخته شدن بعضی از لوازم های برقی ، سازندگان ساختمان ها را مجبور به استفاده از این پریزهای محافظ دار جهت ایمنی بیشتر از خطرات برق گرفتگی کرده است.
پریز برق محافظ دار یک وسیله جهت و قطع و وصل مدار به کار برده می شود.وجود سیم ارت یا استفاده از پریز برق محافظ دار برای حفاظت در مقابل برق گرفتگی است که این ویژگی از مزایای این نوع از پریز برق ها می باشد.
با توجه به مزایای پریز برق محافظ دارشاید برایتان این سوال پیش آمده باشد که :
کاربرد پریز برق محافظ دار به چه صورت است؟
و تفاوت پریز برق معمولی با پریز برق محافظ دار (پریز ارت دار) در چیست ؟
که در ادامه مقاله ابتدا به تفاوت های این نوع پریز با پریز برق های معمولی و همچنین به کاربرد ها و مزایای این نوع از پریزبرق معمولی می پردازیم.
تفاوت پریز برق معمولی با پریز برق محافظ دار چیست؟
زمانی که از پریز برق های معمولی صحبت می کنیم منظور همان تمام پریز برق هایی است که در منزل از آنها استفاده شده است و ما با استفاده از این نوع پریز ها تلویزیون ،یخچال ، لباس شوئی و سایر لوازم برقی خانه را با اتصال دو شاخه به پریز برق متصل میکنیم.
اما پریز برق محافظ دار یا ارت دار نسبت به پریز معمولی دارای مزایا و اهمییت خاصی می باشند. پریز برق محافظ دار به دلیل ایمنی که در برابر برق گرفتگی دارد بسیار حائز اهمیت می باشد. شاید در بسیاری از اوقات زمانی که دست بر روی بدنه لباسشویی یا یخچال گزاشته باشید لرزش بسیار ضعیفی را مانند برق گرفتگی را حس کنید؛ که د واقع این حس نتیجه برگشت جریان برق می باشد که البته برای بدن بی خطر است. در واقع وظیفه پریز برق ارت دار تخلیه بار الکتریکی اضافی در لوازم برقی به داخل زمین می باشد. چون بسیاری از لوازم برقی بر اثر بار الکتریکی زیاد موجب خرابی دستگاه می شود. حتی در خیلی از موارد موجب آتش سوزی هم می شوند و در واقع پریز برق های محافظ دار مانع از بروز چنین حوادثی می شود.
کاربرد پریز برق محافظ دار(ارت دار) در چیست؟
در ذهن بسیاری از افراد زمانیکه نام سیم ارت شنیده می شود، لوله های فلزی که در بالای ساختمان های بلند از طریق سیم به زمین جهت جلوگیری از خطر برخورد رعد و برق به ساختمان جلوگیری می شود را تجسم می کنند. ولی سیم ارت فقط به این شکل نیست. در این مقاله یاد می گیرید که سیم ارت چیست و چرا باید استفاده شود
از پریز برق محافظ دار فقط می توان درسیم کشی ساختمان هایی که دارای کابل ارت دار هستند استفاده کرد.
در ساختمان هایی که از سیم ارت استفاده نمی شود مشکلات فراوانی از نظر الکتریکی ممکن است پیش بیاید که حتی شاید در ساختمان های قدیمی شاهد چنین حوادثی بوده ایم.
به همین دلیل است که امروزه در سیستم سیم کشی ساختمان ها در همان ابتدای کار طراحی سیم کشی ارت دار در نظر گرفته می شود تا از مشکلات برقی اعم از اضافه بار و یا اتصالات برقی را به حداقل رسانده و مانع از بروز حوادث گردد.
تفاوت سیم ارت با نول در چیست؟
به سیم منفی یا نول هم در بسیاری از مواقع ، سیم اتصال به زمین یا همان سیم ارت گفته می شود اما نول با سیم ارت متفاوت است.
اگر تا به حال دقت کرده باشید پریزهای برق های امروزی دارای ۳ سوراخ جهت اتصال دوشاخه می باشند و در بسیاری از لوازم برق خود دوشاخه های دستگاه های برق نیز ، سه عدد جک اتصال دارند. در نتیجه یکی از سوراخ های پریز فاز می باشد که دارای برق بوده ، دیگری نول می باشد که منفی می باشد و سوراخ سوم در پریز همان اتصال ارت می باشد.
بنابراین شباهت هایی در سیم های نول و ارت وجود دارد چون اگر فاز را مستقیم به نول وصل کرده باز هم فیوز بیرون می پرد. و در واقع سیم ارت فقط برای محافظت بیشتر به کار می رود اما وجود آن الزامی نیست در حالی که وجود سیم نول الزامی است.
خرید پریز برق محافظ دار
با توجه به مطالبی که در بالا توضیح داده شد در هنگام خرید پریز برق محافظ دار باید به این نکته توجه داشت که حتما از اصالت کالا و سلامت فیزیکی محصول اطمینان خاطر داشته باشیم تا در هنگام استفاده از این محصول به مشکلی بر نخوریم.
با توجه فروش آنلاین این محصول در فروشگاه اینترنتی لیزارکو شما می توانید به مقایسه و بررسی ویژگی های این محصول با سایر برند های موجود در بازار بپردازید تا خرید مطمئنی داشته باشید.لازم به ذکر است در صورتی که قبل از خرید این محصول سوالی داشتید می توانید با کارشناسان فنی فروشگاه اینترنتی لیزارکو در تماس باشید و از تجربه چندین ساله در این حوزه به صورت رایگان استفاده کنید.